Ce doriți să cunoașteți despre susținerea examenului pentru permisul de conducere și v-ați temut să întrebați?

Ce doriți să cunoașteți despre susținerea examenului pentru permisul de conducere și v-ați temut să întrebați?

În ultimul an, pandemia a provocat o abudență de solicitanți de permise. Subiectul este viu, în mass-media și publicul larg din Bălți se discută adesea   cât de greu este să susții examenele la MREO și să obții un permis. Recurgem să răspundem la cele mai fierbinți întrebări, care îi interesează pe doritorii de a conduce.

Cum decurge partea teoretică a examenului pentru permisul de conducere?

Susținerea examenelor pe partea teoretică, pentru obținerea permisului de conducere are loc la Departamentul de înregistrare a transportului și documentarea personalului auto cu drept de testare. Procesul este computerizat și sub supraveghere video. În 25 de minute, trebuie să răspundeți la 20 de întrebări cu privire la Regulile rutiere, Regulile pentru acordarea îngrijirii medicale și cunoștințele generale despre mecanica auto. Sunt permise 2 greșeli, veți primi nota „trecut” dacă răspundeți corect la 18 întrebări.

Școala de șoferi Forsaj din Bălți deține indici statistici ridicați pentru promovarea examenului teoretic la prima încercare.

Care sunt cerințele pentru examenata, starea sa fizică, nivelul de cunoștințe și ce documente  trebui să dețineți?

Legea nr. 131 din 07.06.2007 „Cu privire la siguranța rutieră” prevede: (2) Solicitanții pentru obținerea unui permis de conducere sau a unui permis de altă categorie / subcategorie trebuie să îndeplinească cerințele de vârstă, să fie adecvat pentru date psihofiziologice și medicale, să prezinte dovada și formare practică la cursuri organizate de instituții licențiate de formare a șoferilor de vehicule și promovează un examen de calificare la autoritatea competentă.

Cum te înscrii la un examen?

După ce susțineți examenele interne la școala auto și primești diploma, vă puteți înscrie la examen. Programarea are loc online la http://asp.gov.md/ , precum și la numărul unic de Call Center 14909, complet gratuit. Examenul în sine se achită anticipat înainte  de examen, la casierul instituției. Partea teoretica  costa  70 lei, partea practică costă  200 de lei – pentru examen și 300 de lei – pentru examenul urgent.

Tensionează oare Instructorii  atmosfera?

În interesul examinatului, mai multe camere sunt amplasate în mașină, oferind vizibilitate deplină. La poligonul auto, un examinator primește examenul  la câteva zeci de persoane pe zi. Situațiile și împrejurările pot fi diferite, dar instructorul este obligat să calmeze emoțiile.

Principalii tăi aliați sunt calmul și încrederea. În orice caz, dacă examinatul consideră că notificarea nu este corectă sau examinatorul Departamentului de înregistrare a transportului nu a fost obiectiv, atunci în termen de două zile puteți  contesta rezultatul. Apoi comisia examinează videoclipul, întocmește un protocol și primește o decizie.

Este posibil să vă înscrieți la un examen dacă, dintr-un anumit motiv, a trecut un an de la ultima încercare?

În decretul Nr. 1452 din 24.12.2007 http://lex.justice.md/  Clauza 4, sub-clauza 12 spune:

„Persoanele care solicită admiterea la examenul pentru permisul de conducere pentru autovehiculele care au finalizat cursul, în momentul depunerii cererii, în urmă cu mai bine de un an, sunt admise la examen numai după prezentarea dovezii de finalizare a cursului de formare practică pentru conducerea unui autovehicul din categoria / subcategoria necesară în conformitate cu programele de instruire stabilite. Acest lucru se aplică și persoanelor, care au fost admise la unul din examene pentru a obține permisul de conducere, dar a trecut mai mult de un an de la ultima încercare de a trece examenul. ”

Aceasta înseamnă că, după 12 luni, va trebui cu siguranță să parcurgeți din nou numărul de sesiuni practice cu un instructor.

La ce vârstă pot obține o permisul?

Persoanele care au atins vârsta de:

16 ani – pentru subcategoriile A1 (motociclete) și B1 (ATV-uri cu motor);

18 ani – pentru categoriile B, BE (compoziția vehiculului cu remorcă), H (tractoare) și subcategoriile A2, C1, C1E;

20 de ani:

– pentru categoria A, în cazul în care o persoană prezintă dovezi ale conducerii unei motociclete din subcategoria A2 timp de cel puțin 2 ani;

– pentru  un  tricicluri, a cărei putere depășește 15 kW;

21 de ani – pentru categoriile C, CE, F, I și subcategoriile D1, D1E;

Mai multe detalii găsiți în decretul nr. 1452 din 24.12.2007 http://lex.justice.md  Clauza 4, sub-clauza 13

Există un regulament și o procedură aprobată pentru promovarea examenelor pentru obținerea permisului de conducere?

Hotărîrea Nr. 1452 din 24.12.2007 (paragraful V, paragraful 25) prevede că procedura de desfășurare a unui examen pentru obținerea permisului de conducere și cerințele pentru examinatori sunt reglementate de o instrucțiune aprobată printr-un ordin al ministrului educației, culturii și cercetării, elaborat împreună cu autoritatea competentă.

Examenul permisului de conducere constă în:

  1. a) partea teoretică privind cunoașterea legislației rutiere, indicatoare, reguli de prim ajutor și cunoștințe de bază ale mecanicii auto;
  2. b) partea practică privind conducerea pe un drum public a vehiculelor din categoria corespunzătoare;

Notă: dacă ați promovat partea practică a examenului pe o mașină echipată cu transmisie automată, atunci certificatul va indica și dreptul de a conduce numai vehicule similare.

Ce se întâmplă dacă ai ieșuat examenul?

Dacă primiți calificativul „eșuat”, Vă puteți înscrie imediat pentru următoarea încercare. Nu ar trebui să fie mai devreme de 5 zile calendaristice pentru partea teoretică și 10 zile calendaristice pentru partea practică.

Care sunt cele mai frecvente greșeli pe care le fac examinatorii atunci când promovează partea practică?

  • erori în șofare: utilizarea și schimbarea incorectă a treptelor de viteză, ambreiajului, acceleratorului, direcției etc.);
  • cursantul se oprește la efectuarea manevrelor (prima oprire a motorului nu este penalizată);
  • erori la semnalizarea direcției de mișcare;
  • erori în evaluarea priorității pentru mașini și pietoni;
  • la pornire, mașina ,,lunecă,, în urmă cu mai mult de 20 cm;
  • executarea acțiunilor interzise de reguli sau semne;
  • nerespectarea semnelor, indicatorilor și marcajelor etc.

Informații statistice detaliate de la Agenția de servicii publice pot fi găsite în documentul http://www.asp.gov.md/

De ce se păstrează înregistrarea video în timpul examenelor, cum și unde este stocată?

Atât examenele practice, cât și cele teoretice sunt înregistrate pe video cu audio în timp real, toate vehiculele sunt echipate cu un sistem de supraveghere video cu unghi de vizualizare larg. Stocarea acestor date se realizează cu ajutorul unui software special în modul automat timp de 6 luni.

Acest sistem permite să urmăriți conformitatea cu procedura, condițiile de examinare, înregistrează posibile încălcări, reacțiile examinatorului și acumularea de puncte de penalizare. Numai un astfel de sistem poate oferi o examinare transparentă și posibilitatea de a contesta rezultate eronate.

Întrucât videoclipurile conțin date cu caracter personal, utilizarea acestora este reglementată de Legea nr. 133 din 07/08/2011 „Cu privire la protecția datelor cu caracter personal”, acestea sunt gestionate în conformitate cu Hotărârea guvernului nr. 1123. Dacă persoana care a primit calificativul „nu a trecut” vrea să conteste rezultatul, apoi revizuirea înregistrărilor se efectuează cu participarea a cel puțin doi membri ai comisiei de apel și se efectuează numai la instituție.

Exerciții practice la școală au fost susținute pe unele mașini, iar examenul urmează să fie realizat pe altele, cum să faci față acestui lucru?

Desigur, fiecare mașină este diferită în ceea ce privește cursa pedalei, ambreiajului, sau forța de frână. Chiar și mașinile de același model au propriile caracteristici tehnice. Pentru ca candidatul să poată face față controlului unei mașini necunoscute, la poligonul de antrenament și înainte de examenul în traficul orașului, candidaților li se oferă test de conducere la o distanță de aproximativ 100 m, la această distanță pot fi efectuate mai multe opriri și porniri.

Abilitățile practice  dobândite la școala auto Forsaj din Bălți vor fi suficiente pentru a face față unei mașini necunoscute. Cu scopul de a dezvolta această flexibilitate, sugerăm ca elevii noștri să schimbe frecvent mașinile în timpul pregătirii practice în școala auto.

Unde pot găsi rutele de examinare?

Pentru a evita situația dublelor standarde pentru subdiviziunile de examinare ale mun. Chișinăul și Bălți, a fost introdus un sistem de conducere urbană bazat pe rute. Fiecare candidat din Bălți primește una din cele 9 rute prin selecție aleatorie computerizată.

Hărțile rutei examenului se află în birourile regionale expuse public. Pe Internet, acestea pot fi găsite pe site-ul instituției de stat „Agenția de servicii publice” http://asp.gov.md/ru/node/1821  sau le pot descărca aici https://drive.google.com/

Lungimea traseului de examinare este de aproximativ 9,5 km. Pe fiecare traseu este testată numai o persoană.

În timpul pregătirii practice la școala auto Forsaj din Bălți, veți studia toate aceste rute împreună cu instructorul.

Cum decurge alegerea exercițiului pentru poligon?

Pentru a susține examenul la poligonul de antrenament, a fost introdus, de asemenea, un sistem automat de selecție aleatorie a probei examenului „Parcare în sens revers, în unghi drept față de carosabil” în dreapta sau în stânga elementului, pentru fiecare candidat separat.

Le dorim tuturor candidaților mult succes la examene și ne uitați să controlați emoțiile.

DONĂM REDUCERE

Toți clienții FORSAJ se bucură de avantajul cardurilor de reducere și primesc până la 10% reducere la toate tipurile de servicii oferite!

VREAU O REDUCERE!
НОВОСТИ
© 2023. Группа компаний FORSAJ. vadstudio & iSEO
Используются cookie-файлы для наилучшего представления нашего сайта. Продолжая использовать сайт, Вы соглашаетесь с Политикой конфиденциальности.
Принять