De la ce varsta scoala auto din Balti accepta cadeti la antrenament

De la ce varsta scoala auto din Balti accepta cadeti la antrenament

Tinerii moderni vor cat mai repede sa insuseasca abilitatile de a conduce  o masina, o motocicleta sau o mopeda.

La ce varsta poti intra intr-o scoala auto pentru pregatire? Legislatia Republicii Moldova stabileste cateva limite inferioare de varsta pentru obtinerea permisului de conducere, in dependenta de categoria mijlocului de transport.

16 ani

Pentru a conduce legal un moped, trebuie sa obtineti un permis de conducere subcategoria AM.  Obtinerea permisului AM este posibila numai dupa  implinirea varstei de 16 ani.

Tot de la aceeasi varsta, puteti conduce:

  • ATV-uri (quatrocicle) – va trebui sa obtineti un certificat de subcategoria B1;
  • motociclete cu o capacitate a motorului de cel mult 125 cm3 si o putere de cel mult 11 kW.

18 ani

La implinirea varstei de 18 ani, puteti obtine un permis categoria B – pentru a conduce masini cu maximum 8 locuri, inclusiv scaunul soferului si BE – pentru a conduce anumite tipuri de vehicule (vehicul + remorca), precum si:

  • categoria H (tractor);
  • subcategorii A2, C1, C1E.

Cand poti sa incepi studiile

Legislatia Republicii Moldova permite elevilor care nu au implinit varsta minima sa obtina un certificat de pregatire intr-o scoala de soferi in urmatoarele cazuri:

  • cu un an inainte de atingerea varstei-limita;
  • daca cursantul studiaza la o institutie de invatamant specializata si programul presupune invatarea sa conduca.

Aceasta inseamna ca, de exemplu, studiile pentru permisul de categoria B pot fi incepute la o scoala online auto  incepand cu varsta de 17 ani, insa examenul va putea fi promovat doar dupa ce elevul implineste 18 ani.

Scoala de soferi „Forsaj” din Balti are o flota mare de masini si o pista de curse care va va ajuta sa va dezvoltati abilitatile necesare conducerii increzatoare, iar profesorii nostri cu experienta tin mereu cont de calitatile individuale ale elevilor.

DONĂM REDUCERE

Toți clienții FORSAJ se bucură de avantajul cardurilor de reducere și primesc până la 10% reducere la toate tipurile de servicii oferite!

VREAU O REDUCERE!
НОВОСТИ
© 2023. Группа компаний FORSAJ. vadstudio & iSEO
Используются cookie-файлы для наилучшего представления нашего сайта. Продолжая использовать сайт, Вы соглашаетесь с Политикой конфиденциальности.
Принять